Hudson Valley Residence

PHOTO CREDIT: Vcapture Photography
STONE FABRICATION: Faithful countertop
MILLWORK FABRICATION: FIVE STAR MILLWORK

This modern design was to create a space for a couple who loves to entertain. The Living lounge blurs the lines between kitchen and family shaping the way we live for the better. The custom and sustainable kitchen area has a warm lounge like atmosphere that disguises its utilitarian purpose. The lines of the custom natural wood cabinetry carries its cereused oak finish, calacatta porcelain slabs and modern light fixtures to the hearths lounging side- or maybe its vice versa. The design makes it hard to tell where one space ends and the next begins.  So sip a cocktail, make some appetizers with your guests and watch the kids play as this space opens up to custom playroom shelving. The biggest challenge for this project was dealing with existing mechanical units and the limited height of the space. Playing with the idea of a floating beamed ceiling tricked the eye and made the space appear larger.